Licznik odwiedzin
Dzisiaj43
Wczoraj32
Wizyt w tygodniu43
Wizyt w miesiącu487
Wizyt ogółem85564
Powered by Kubik-Rubik.de

ROLADA Z RYBY W GALARECIE

ROLADA Z RYBY W GALARECIE
1kg ryby
3-4 cebule
jajko
tarta bułka
sól, pieprz
włoszczyzna
Oczyszczoną rybę obrać ze skóry i ości zemleć,dodać jajko, sól, pieprz,bułkę tartą, można zieloną pietruszke posiekaną,dokładnie wymieszać.Rybę wyłożyc na serwecie lub folii, zwinąć w wałek obwiązać sznurkiem i włożyć do uprzednio przygotowanego wywaru z włoszczyzny i resztek ryby/skóra , ości głowa/gotować na małym ogniu 30 min.Wyjąć ostudzić i pokroić na plastry, ułożyć na półmisku. Około litr wywaru w którym gotowaliśmy rybę przecedzić, dodać rozpuszczoną żelatynę oraz sok z cytryny, tężejącą galaretkę wylać na udekorowaną rybę /brzoskwinie, pietruszka, cytryna lub kto co woli/ i zastudzić.